Tack! Över 5000 registrerade karnevalister!

Vad är Uppropet?

Det är då man kan träffa alla sektioner, få veta med om vad dom gör och vad du själv kan göra samt registrera sig för att bli en del av Lundakarnevalen! Då många vill bli karnevalister är Uppropet även en stor festlig kö!

För ett år sedan tillsattes tretton personer, med mål att skapa ännu en fantastisk Lundakarneval. Sedan dess har vi sakta växt. Poster med mycket ansvar, sektionschefer, kommunikationschefer, jag som skriver denna text och många fler har tillsatts.

Nu är det dags för DIG

Uppropet är i sig självt “bara” ett upprop. Men det är också början på Lundakarnevalen!

Köa SMART

2018

Köa rätt!

Tänker du köa länge genom natten så gäller det att vara väl förberedd! Varma kläder i flera lager, speciellt om du tänker somna, är ett måste (sova gör man dock förslagsvis hemma i sin säng!). Likaså isolering från marken, antingen i form av ett liggunderlag eller en solstol, gör stor skillnad. Ha även med er mat, vatten och annat så ni inte bara klarar er, utan mår bra också! Det kommer finnas bajamajor på plats. Tusentals människor ska alla fotas, skrivas in och träffa sektionerna. Det kommer ta tid, även efter att kön börjat röra på sig. I kön tar vi hand om varandra, har kul tillsammans, och försöker minimera det störelsemoment som kön faktiskt är för andra Lundensare!

2018

Följ reglerna!

 • Inga möbler eller grillar i kön. Ihopfällbara strandstolar är OK, men får inte tas med in i AF-borgen p.g.a. brandregler. Vi kommer kunna förvara din stol medan du är inne i borgen.
 • Ingen alkoholförtäring i AF-borgen
 • Skräpa inte ner, papperskorgar finns!
 • Partytält är ok, sovtält inte ok - Ha inte med er mer än ni kan bära när kön börjar röra sig

2018

Glöm inte!

 • Powerbank för att ladda mobil, inga laddningsmöjligheter kommer finnas under dagen!
 • ID-handling
 • Studentleg eller annat bevis på godkänt medlemskap
 • Mat, snax och varm dricka
 • Många, varma, kläder
 

2018

Ha koll!

Dörrarna öppnar kl 12 och om allt går som det ska stänger de kl 18. Lundakarnevalen kommer vara på plats från kl 08, och förutom olika event och aktiviteter kommer det finnas försäljning av snax. Tänk på att trycket kommer vara stort, du kan inte äta dig mätt på endast det vi säljer.

2018

Vad händer sen?

Efter att du köat, registrerats, köpt din karneveljsbiljett och minglat med sektioner kan du lugnt röra dig hemåt. Glöm dock inte att rangordna de sektioner du är intresserad av innan natten! Under de kommande veckorna kommer sedan tusentals karnevalister sorteras, blandas och fördelas mellan alla sektioner, varpå du får ett besked om vilken just du har hamnat i. Och sen kommer våren! Välkomna till Lundakarnevalen!  

FAQ

När pågår engagemanget?

Oj oj det varierar det med! Både mellan och inom sektioner. Du kan läsa på om alla sektioner och när de är som mest aktiva i den kommande appen, och på hemsidan!

Hur mycket tid tar det?

Det kan ingen svara på! Men det finns något för alla.

Kan just jag bli karnevalist?

Alla studenter som är medlemmar i Studentlund (Kår/Nation/Akademiska Föreningen) kan bli karnevalister! Så glöm inte att betala din terminsavgift för våren! Är du inte student, men vill vara med ändå kan du bli särskild medlem i Akademiska Föreningen

Vad betyder det att vara karnevalist?

Att vara karnevalist handlar både om de tre karnevalsdagar i maj fyllda med underhållning och dygnet-runt partaj, och alla möten, sena kvällar tillsammans med andra karnevalister, gemenskap, pizza, saft, och en massor med roliga människor som leder till 18-20 maj!

Karneveljen, vad är det?

En superduperstor fest som “kick-off”ar Lundakarnevalen! Den 17 mars smäller det, missa inte! (Detta är alltså vad en köar till!)

Måste man köa jättelänge för att bli karnevalist?

Absolut inte! Men det finns ett begränsat antal biljetter till Karneveljen. Det är först till kvarn på dem. Du kan inte köpa biljett om du inte är plats fysiskt. Imaginal närvaro är uppskattat men räcker dessvärre inte i detta fall!

Måste man gå på uppropet för att bli karnevalist?

Jajamän, du måste bli inskriven på plats! Om du inte kan komma dit så måste du fylla i en fullmakt och ge till en kompis. En fullmakt? Jajamän! Mer info kommer snart i eventet..

Varför ska jag gå på uppropet?

För att bli karnevalist så klart! Dessutom är det din chans att knipa en biljett till den stora karnevalsfesten Karneveljen!

Om du inte kan närvara under Uppropet

 1. Ladda ner appen eller gå in på karnevalist.se, och registrera dig
 2. Skriv ut en fullmakt och skriv under den. Länk till fullmakten finns längre ner
 3. Hitta en kompis som ska stå i kön och som inte redan bär en fullmakt åt någon annan, man får max registrera sig själv samt en person via fullmakt. Om du känner någon som redan är engagerad kan du be dem istället
 4. Ge fullmakten och en kopia av ditt studentlundskort + en ID-handling (scannad bild OK) till din trogna vän
 5. När du registrerats på plats kommer du kunna rangordna dina sektionsval. Det är viktigt att du gör detta direkt under dagen, de bekräftas 24:00 samma dag (söndag 4 feb).
 6. Ta dig under de kommande veckorna till karnevalens expedition för att ta en bild till ditt karnevalist-ID.