Karnevalståget

Tåget

Karnevalståget är det största och absolut äldsta nöjet i Lundakarnevalen, ett flera km långt tåg fyllt med fest, glädje och humor! Tåget rullar norrut från Lundagård kl 13 under lördag och söndag, 19-20 maj. Med sina 20 vagnar plus mellanekipage kommer det ta drygt två timmar för den att göra sitt varv moturs genom Lund!

Karnevalståget rullar nu för första gången på en ny bana. Karnevalståget är nämligen inte som andra tåg, vi är rälsaverta! Så på grund av arbetet med spårvagnen kommer vi i år från Allhelgonakyrkan ta Bredgatan och s:t Petri Kyrkogata ner till Clemenstorget, istället för att gå längs s:t Laurentiigatan.

Vi ses där!

Karta över tågvägen

Tågvägen syns i rosa, karnevalsområdet i lila

Tider

Tåget startar precis norr om Lundagård kl 13 både lördag och söndag 19-20 maj. Det tar ca två timmar för karnevalståget att ta sig (moturs) runt Lund!

Se karnevalståget

Är vädret på vår sida brukar besökarantalet vara stort så tänk på att vara i tid! Tänk även på att Lund är en liten stad, tar du bilen så parkera den i utkanten av staden. Mer information om trafiksituationen hittar du HÄR

Lättare tilltugg och dryck kommer att säljas längs med tåget.

Lundakarnevalen

Lundakarnevalen har växt till att bli så mycket mer än bara ett karnevalståg! På karnevalsområdet hittar ni världskända artister, fantastisk mat, underhållning och dans.

Läs mer om karnevalsdagarna här!