• 0708 43 96 78
  • info@lundakarnevalen.se

Sektionerna

 

2013-09-15 20.33.41

Lundakarnevalen består av 31 sektioner. Alla i karnevalskommittén (förutom generalen och de två råden) är också sektionschefer. I september 2013 tillsattes  alla sektionschefer som alla är ansvariga för varsin sektion, alltså varsin del av karnevalen. Alla sektioner har också en souschef (vice) och en ledningsgrupp. En ledningsgrupp är en sektions högsta ledning som kontinuerligt samlas för att planera och leda arbetet för sektionens alla karnevalister. Posterna i ledningsgruppen varierar mellan olika sektioner, alla sektioner har dock en ekonomichef, vierichef, kommunikationschef och säkerhetschef

Barnevalen
Barnevalen är ett av Lundakarnevalens nöjen och riktar sig till barn i alla åldrar! Barnevalen sätter upp en föreställning och ansvarar för barnevalsområdet som erbjuder en uppsjö karnevalistiska aktiviteter.

Sektionschef: Sigrid Eriksson
sigrid.eriksson@lundakarnevalen.se

Biljetteriet

Biljetteriet arbetar med försäljning av alla Lundakarnevalens biljetter – såväl de stora biljettsläppen som löpande biljettförsäljning. Sektionen ordnar även biljetter till alla nöjen, tältnöjen, smånöjen, tombolabodar, inträdesband och mycket mer. Biljetteriet har även hand om karnevalens gynnare.

Sektionschef: Charlotte Abrahamsson
charlotte.abrahamsson@lundakarnevalen.se

Blädderiet
Blädderiet är en av de nya sektionerna för Futuralkarnevalen 2014. Sektionen tar fram karnevalstidning och program och ansvarar för att dessa når alla potentiella karnevalsbesökare. Tidningen finns tillgänglig under våren och skall roa allmänheten och sprida Karnevalens budskap och känslan av temat från Smygehuk i söder till Ängelholm i norr. Programmet ska förmedla all viktig information till besökare och samtidigt vara karnevalistiskt skojigt!

Sektionschef: Magdalena Stadler
magdalena.stadler@lundakarnevalen.se

Cirkusen

Cirkusen är Lundakarnevalens äldsta och i särklass galnaste nöje. I eget litet cirkusområde på Krafts Torg med ett stort cirkustält i centrum underhålls publiken med allehanda karnevalistiska cirkusnummer. Cirkusen sätter stämningen när besökarna passerar cirkusområdet som kokar av cirkusvagnar, popcorn, cirkusartister och galna upptåg.

Sektionschef: Patrik Alfredsson
patrik.alfredsson@lundakarnevalen.se

Dansen
Dansen är ytterligare en nyhet för Futuralkarnevalen 2014. Sektionen jobbar med att få karnevalister och besökare att dansa. Karnevalen erbjuder många tillfällen till dans men under karnevalsdagarna i maj förvandlas AF Borgen nattetid till södra Sveriges hetaste nattklubb där besökarna kan dansa natten lång. Dansen erbjuder dans för alla höfter och sprider glädje och feststämning på området.

Sektionschef: Maria Arvinder
maria.arvinder@lundakarnevalen.se

Ekonomi
Ekonomisektionen ansvarar helt enkelt för Karnevalens ekonomi. Sektionen leder och stöttar ekonomicheferna i alla de andra sektionerna så att redovisning, soulagering och budgetering sköts på bästa sätt. Sektionen ansvarar också för kontakter med banker och sponsorer samt pengahanteringen under alla Karnevalens evenemang. Sektionen sköter även kontakten med alla annonsörer i karnevalens medier och i alla centrala upphandlingar.

Sektionschef: Joakim Winnerljung
joakim.winnerljung@lundakarnevalen.se

Fabriken
Karnevalsfabriken är den tredje nyheten för 2014! Sektionen bygger upp den fabrik där allt som går att ta på produceras. Fabriken erbjuder plats, verktyg, maskiner och material till alla delar av karnevalen. Bland annat produceras tåget, kostymer, nöjesdekor och en massa viktiga saker till området i Fabriken. Fabrikskarnevalisterna bistår med hjälp och stöd för allt som sys eller byggs i de olika sektionerna och producerar även det som karnevalen i stort behöver.

Sektionschef: Klas Johansson
klas.johansson@lundakarnevalen.se

Festmästeriet
Samordnar karnevalens krogar och skapar förutsättningar för mat och fest i en härlig symbios under karnevalsdagarna. Sektionen har hand om karnevalens centrala lager, skapar förutsättningar för glada karnevalister genom centralt internt sexmästeri och en del som pysslar om sponsorer och gamla karnevalsvänner!

Sektionschef: Björn Johansson
bjorn.johansson@lundakarnevalen.se

Filmen
Lundakarnevalen har varit något av en pionjär inom svensk film. En av Sveriges allra första spelfilmer, Lejonjakten 1908, var en karnevalsfilm. Sedan dess har vi kunnat se många mästerverk, senast var det ”Dessa Lund”. Filmen har premiär under våren under klassiska Hollywood-former och visas på en biograf i Lund veckorna före Lundakarnevalen och under karnevalsdagarna spelas den inne på området i en egen salong.

Sektionschef: Amanda Ralfsson
amanda.ralfsson@lundakarnevalen.se

Kabaré
Kabarén kan sägas vara en gyllene medelväg mellan spex och revy! Sketchartade inslag varvat med sång och dans vävs in ett koncept med en konsekvent röd tråd som genomsyrar hela föreställningen. Lite mörkare än revyn, lite folkligare än spexet.

Sektionschef: Hanna Ekenberg
hanna.ekenberg@lundakarnevalen.se

Karnevalsöverläkare
Karnevalsöverläkaren planerar, genomför och ansvarar för karnevalens sjukvårdsarbete under de större eventen under våren samt under själva karnevalsdagarna. Med en blandning av lång erfarenhet som såväl akutläkare som karnevalist bidrar karnevalsöverläkaren till att vår beredskap är långt mer än god.

Karnevalsöverläkare: Björn Eek
bjorn.eek@lundakarnevalen.se

Klipperiet
Klipperiet är ytterligare en ny sektion för i år. Sektionen ska på olika sätt visa upp det karnevalistiska genom rörlig bild. Klipperiet kommer dokumentera karnevalen för eftervärlden, marknadsföra och skapa finessrik underhållning.

Sektionschef: Josefine Waldenström
josefine.waldenstrom@lundakarnevalen.se

Kommunikation
Kommunikationssektionen ska se till att alla får ta del av det karnevalistiska budskapet. Sektionen sköter internkommunikationen genom en expedition, interntidningar och nyhetsbrev och sprider karnevalens budskap externt genom marknadsföring och press, webben och sociala medier.

Sektionschef: Clara Luthman
clara.luthman@lundakarnevalen.se

Krogarna
Krogarna är också nya sektioner för Futuralkarenvalen. Sektionen ska se till att besökarna är mätta och belåtna, få törsten släckt och blir det i en trevlig atmosfär.

Sektionschefer: Anna Sundin, Mattias Dalstål, Mathias Kågell, Alexander Åström och Sara Gunnarsson

anna.sundin@lundakarnevalen.se
mattias.dalstal@lundakarnevalen.se
mathias.kagell@lundakarnevalen.se
alexander.astrom@lundakarnevalen.se
sara.gunnarsson@lundakarnevalen.se

Området
Områdessektionen bygger och planerar karnevalsområdet och allt som ryms inom det. Tält, bodar, el, vatten, staket och bajamajor är bara några av de saker som skall placeras ut i Lundagård. Sektionen ansvarar också för karnevalens lokaler i alla dess former. Området har även det övergripande ansvaret för utsmyckningen av karnevalsområdet och för att återställa Lundagård i sitt ursprungliga skick efter karnevalen.

Sektionschef: Jonas Kullendorff
jonas.kullendorff@lundakarnevalen.se

Musiken
Musiksektionen har som uppgift att stå för att Lundakarnevalen aldrig tystnar. Detta innefattar artist-, DJ-, scen-, teknik- och studioupphandlingar såväl som scenbyggnationer, kontakter med turnéledare och artister. Tidigare år har storheter som Lill Babs, E-type, Lisa Ekdahl, Timbuktu, The Ark och Kim Wilde gästat Lundakarnevalen under Musiksektionens försorg.

Sektionschef: Jens Thomá
jens.thoma@lundakarnevalen.se

Nöjessektionen
Nöjessektionen samordnar karnevalens stora och små nöjen.
Ett stort nöje är en föreställning på cirka 45 minuter med mellan 250-800 åskådare. Det finns sju stycken stora nöjen: barneval, cirkus, film, kabaré, revy, show och spex. De stora nöjena roat publiken med karnevalistisk finessrik humor.
Ett smånöje är en mindre föreställning av något slag som med en publik på 50-150 personer får underhålla i knappt en halvtimme. Det kommer att finnas mellan två och fyra olika smånöjen som genom finess och humor sprider den karnevalistiska glädjen till besökarna.

Sektionschef: Ragnvi Melin
ragnvi.melin@lundakarnevalen.se

Radion
Karnevalsradion är Lundakarnevalens röst i etern och på webben! Radion är en viktig ingrediens i den information som går ut till karnevalisterna och övriga Lund. Radion bevakar på FM 99,1 under hela våren och under karnevalsdagarna. Med reportageverksamhet, talkshows och härlig, okritisk granskning av Lundakarnevalen sänder de en karnevalistisk ljudmatta in i lundahemmen. Under dagarna sänder radion från området.

Sektionschef: Frida Tranvik
frida.tranvik@lundakarnevalen.se

Revyn
Karnevalsrevyn är ett av Lundakarnevalens stora nöjen. Revyn spelas i Universitetshusets aula och är en karnevalistisk show med sketcher, sång och dans i högt tempo. Lite mer akademisk än sina kollegor sporrar Revyn den intellektuella nerven med aktualiteter och en rejäl dos nutidssatir (ingenting är heligt under en Lundakarneval).

Sektionschef: Emelie Ohlin
emelie.ohlin@lundakarnevalen.se

Shoppen
Shoppen ska profilera karnevalen i galna och vettiga prylar! Sektionen står såväl för framtagandet av prylarna som försäljningen av dem. Shoppen tjänar pengar på ett okommersiellt sätt och gör människor lyckliga genom shopping. En av de få sektionerna vars resultat lever vidare i åratal hemma hos folk!

Sektionschef: Maria Blomberg
maria.blomberg@lundakarnevalen.se

Showen
Showen är karnevalens yngsta stora nöjen och kanske det kaxigaste! Showen dök upp under Ritualkarnevalen 1998 och blev en omedelbar succé. Showen är det enda nöje som serverar mat och dryck under föreställningen. Karnevalen 2010 huserade showen i Weibullsalen och bjöd på en härlig mix av standup, sång och dans.

Sektionschef: Adam Leckius
adam.leckius@lundakarnevalen.se

Snaxeriet
Snaxeriet är den sista nyheten bland sektionerna. Sektionen har till uppgift att sälja alla möjliga typer av snacks till alla besökare och samtidigt sprida glädje!

Sektionschef: Henrik Melin
henrik.melin@lundakarnevalen.se

Spexet
Spexet håller till i Stora salen i AF Borgen och är ett av Karnevalens äldsta nöjen. Förutom att spexet bara är 45 minuter långt, är formen i övrigt enligt lundensisk äldre tradition – en rapp historia med mycket skratt och kupletter i olika takter. Klassiska lundaspex som Uarda (1908) och Djingis Khan (1954), var korta karnevalsspex innan de skrevs om till helaftonspex.

Sektionschef: Isabell Erlandsson
isabell.erlandsson@lundakarnevalen.se

Säkerhet
Säkerhetssektionen ser till att området är tryggt och lugnt och att allt flyter på i god karnevalistisk anda. Sektionen leder sambandscentralen och har kontakt med polis och räddningstjänst. Sjukvård, brand, vakter och borgmästeri (samordning av aktiviteterna i AF Borgen) är några av delarna i sektionen.

Sektionschef: Carl Lundgren
carl.lundgren@lundakarnevalen.se

Tombola
Tombolasektionen gjorde premiär under Lundakarnevalen 2010 och är självklart tillbaka 2014! Tombolasektionen bygger karnevalistiska lotteribodar och tilltalar såväl gammal som ung, student som lönearbetare. Sektionen sprider ljus och glada miner över hela Lundagård! Rolig musik och blinkande lyktor utlovas.

Sektionschef: Maximilian Moëll
maximilian.moell@lundakarnevalen.se

Tåget
På lördagen och söndagen under Lundakarnevalen avvinkas karnevalståget från Lundagård. Tåget är en rullande show med finessrik humor inspirerat av temat Futural. Medverkande ekipage har tagits fram som vinnande förslag i höstens tävling och sedan snickrats ihop i werkstadstältet under våren. De cirka tusen tågkarnevalisterna exponeras för ungefär en kvarts miljon åskådare längs tågvägen dessa dagar, ivrigt ackompanjerade av hitresta studentorkestrar från hela landet.

Sektionschef: Mia Hempel
mia.hempel@lundakarnevalen.se

Tältnöjen
Tältsektionen är en klassisk karnevalssektion som har förnöjt karnevalsbesökare på Karnevalsområdet sedan urminnes tider. Sektionen har som uppgift att planera och samordna de tält av olika typer och storlekar som fyller Karnevalsområdet. I tälten finns små shower, suspekta upplevelser, sång, skratt och slövitsande. Bara studenternas kreativitet är begränsande i denna sektion där syftet är att nöja och förbrylla.

Sektionschef: Astrid Ehlersson
astrid.ehlersson@lundakarnevalen.se

Vieriet
Vieriet sprider glädje och vi-känsla i alla karnevalsled! Vieriet håller i olika stora arrangemang som Uppropet, Karneveljen, kvällen-före picknicken, invigningen och Efterkarnevalen. Sektionens uppgift är att hitta på och genomföra aktiviteter som sprider värme och gemenskap i Lundakarnevalen. Det kan vara allt från saftbjudning, till cykling, från idrottstävlingar med brännboll till aerobics.

Sektionschef: Gustav Brattström
gustav.brattstrom@lundakarnevalen.se