Om Lundakarnevalen

Är du nyfiken på den där Lundakarnevalen men vet inte riktigt vad den innebär? Har du hört dina kompisar snacka om hur mycket de ser fram emot den men fattar inte vad det är som är så speciellt eller vad man som besökare egentligen gör där? Och känner du dig stressad över att inte veta vilken av de olika föreställningarna du ska köpa biljett till?

Lugn, bara lugn! Här följer en kort beskrivning av vad som händer under helgen den 18-20 maj 2018 när Lundakarnevalen äger rum.

Oavsett om du gillar att dansa, roas av föreställningar, dricka öl med vännerna, spela tombola eller lyssna på musik så hittar du det på karnevalen, och allt med en futural twist! Området kring Lundagård kommer nämligen under en helg i maj att förvandlas till ett stort nöjesfält med allt från cirkus, revy, spex, kabaré och film till diverse andra nöjen för både barn, studenter och vuxna. Du kan köpa snacks i Snaxeriet, käka smarrig mat i någon av de många krogarna, lyssna på karnevalsradio, se din favoritartist på scen, ta med lillbrorsan på Barnevalen och shoppa karnevalsprylar i Shoppen. Och sist med definitivt inte minst, händelsen du absolut inte får missa – karnevalståget! Tåget som går genom Lund centrum en gång på lördagen och en gång på söndagen består av ungefär tusen karnevalister som klätt ut sig, byggt upp vagnar och på olika sätt bjuder på upptåg och galej i sann studentikos anda. Så se till att få en bra plats så att du inte missar de spexigaste kostymerna och roligaste parodierna! Vill du köpa biljetter till de olika nöjena kan du läsa allt om hur du gör här.

Självklart kommer det också finnas sjukvårdstält, poliser och räddningstjänst på plats dygnet runt på karnevalsområdet för allas trygghet.

Lundakarnevalen är alltså en stor och speciell händelse som går av stapeln blott vart fjärde år. Över femtusen studenter köade för att skriva in sig som ideellt arbetande så kallade Karnevalister. Det bryggs en egen öl med egendesignad burk (karnevöl), bevakas av flera stora medier och omsätter ungefär 25 miljoner kronor. Så se till att boka in den 16-18 maj 2014 i din kalender. För nästan en halv miljon besökare kan ju bara inte ha fel, eller hur?

Lundakarnevalen i siffror:

  • 5000 ideellt aktiva
  • 400 000 besökare
  • 25 miljoner kronor i omsättning
  • 92 miljoner läsare i mediaspridningen

Lundakarnevalen är en av AF erkänd studentförening Akademiska Föreningen - AF

 

Verksamheten bedrivs med stöd av Folkuniversitetet folkuniversitetet