Nöjena

Nöjena för Lundakarnevalen 2018 är ännu inte bestämda. I det avseendet har vi dessvärre ingen information att bjussa på, för närvarande! Däremot kan det vara karnekuligt att kika på vad som hände på scenerna sist! Här är därför beskrivningarna för Nöjena under Futuralkarnevalen 2014:

Kabaré – ”Cabaret Apocalyptica”
Vi befinner oss i den postapokalyptiska dystopin efter det stora kärnvapenkriget. Världen är i ruiner, men Cabaret Apocalyptica gör sitt bästa för att hålla humöret uppe hos de få som är kvar. Dock är det svårt att hålla reda på vad det är för gäster man får när man låter dörren stå öppen. En dagbok från tiden innan kriget kan ge perspektiv och ibland blir historien väldigt levande. Häng med oss in i en värld där det futurala inte är vad vi hoppas, där nutiden inte är riktigt klok men upplevelsen total.

AFFISCH-KABARE-mörk

Cirkusen – ”Cirkus 40 minuter”
På Tegnérsplatsen precis söder på AF-borgen ligger Lundakarnevalens äldsta och mest urballade nöje, nämligen Karnevalscirkusen! Cirkusen har en lång historia av att blanda studentikos humor med parodier på cirkusnummer, såväl som genuint imponerande sådana. Detta år kommer föreställningen, namngiven ”Cirkus 40 minuter”, att ta med publiken på en hisnande färd mellan olika främmande platser, och bjuda på en frisk blandning av gammalt såväl som nytt. En traditionell cirkus skickas ut på under ytterst otraditionella omständigheter på grund av en mystisk resenär från framtiden. Bered er på ett äventyr fylld med både spänning, humor och grace. Ett sant nöje för hela familjen!

cirkus

Spexet – ”Atlantis”
På stora salens scen i AF-borgen möter du karnevalsspexet Atlantis! Här bjuds det på ett traditionellt lundensiskt spex där sagan om hur det gick för Atlantis berättas med högklassig humor, sång och dans.

Föreställning börjar i ett slitet och nedgånget Atlantis. Staden håller inte längre för sin egen vikt och sjunker sakta men säkert, både ner i vattnet och ner i fördärvet. Invånarna i staden har vant sig vid förfallet, men stadens borgmästarinna har bestämt sig för att få staden på flytande igen (både bildligt och bokstavligen!). Atlantis ska återgå till sina forna glansdagar – och det illa kvickt!

spexet

Showen – ”Ljuset & lyktan – en dag i livet…?”
Karnevalsshowen 2014 inbjuder till Ljuset & Lyktan – En dag i Livet. På den lilla krogen Ljuset & Lyktan får vi uppleva en dag tillsammans med krogvärden Rolle Rosén som sett och hört det mesta. Ur en betraktares synvinkel möter vi besökare, kunder och vänner som alla söker efter en mening. Med hjälp av humor, sång och dans närmar vi oss människor som alla bär något med sig, men som inte alltid vet om det, utan ständigt är på jakt efter något större. Tillsammans med en vällagad krogmeny kan vi utlova en helhetsupplevelse som inte kommer lämna någon oberörd.

showen

Revy – ”Kottar och nötter”
Hur man än vrider och vänder på historien, världen och dess invånare ser man tydligt att vi gång efter annan bevittnar sagan om mänsklighetens gränslösa idioti. Det är nästan imponerande hur vuxna, ansvarstagande människor ständigt förstör sin egen verklighet. Som barn utsätts vi för enorma förhoppningar, varje ny generation förväntas bli den första vettiga generationen. Men nej, det kommer aldrig ske. Människan är, har alltid varit och kommer alltid att förbli en idiot.

Följ med oss i Karnevalsrevyn Kottar & Nötter –  45 minuter satiriska, intellektuella och tramsiga sketcher och fartfyllda sång- och dansnummer om allt och inget. En generationsresa där vi bevisar att varenda kotte, utan undantag, växer upp till att bli ett nöt.

revyn

Barneval – ”Pappas onda tand – en resa i tid och mun”
Pinsamma pappa Olsson har ont i sin tand och vågar inte gå till tandläkaren, inte ens när barnen Pia, Cissi och Ville följer med. Men en futuralt fiffig uppfinning blir början på ett otroligt äventyr…

Vi får följa med på en resa i tid och mun, bland tandsten och smaklökar, där våra hjältar slåss för kärlek och vänskap med uppdraget att hjälpa pappas onda tand. Vi träffar en galen vetenskapskvinna, sjungande tänder, ett vänligt tandtroll och Skånes egen regionala tandfé.

Så borsta tänderna, glöm inte tandtråden och ta med hela familjen till Barnevalen. Detta får ni inte missa!

barneval

Filmen – ”Överliggaren”
Lunds universitet står hotat av en dold fienden med oklara intentioner. Den unga studentskan Sara, som av en ren slump dras in i de dramatiska förvecklingarna, visar sig vara den enda som kan skydda universitetet mot en våldsam undergång. Men är det egentligen en slump att det blir just hon? Under tiden som hon tvingas vänja sig vid sina nyvunna superkrafter, får vi stifta bekantskap med den nördige Filip. I sällskap av hennes nyfunne vän får vi följa våra hjältar genom hackerattacker, biljakter och slutligen i den avgörande kampen mot de onda i Sveriges första superhjältefilm…

filmen-cover