PRESS

Pressinformation Lundakarnevalen

Här kommer du hitta information som relaterar till allt som har med den fantastiska lundakarnevalen 2018 att göra!

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Wednesday February 21st, 2018

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Wednesday February 7th, 2018
PRESSINBJUDAN

UPPROPET

LUND 4 FEBRUARI, AF-BORGEN MED OMNEJD

Lundakarnevalens Upprop! den 4 februari är nu inne på upploppet! Kl. 12.00 på söndag förmiddag slås dörrarna till AF-borgen, äntligen, upp för de tusentals euforiska och tålmodiga studenter som förväntas köa längs Lunds gator för att bli en del av den Lundakarnevalen 2018. I detta nu arbetar drygt 600 redan rekryterade karnevalister febrilt med förberedelserna för att antalet karnevalister förhoppningsvis ska kunna tiodubblas.

Under Lundakarnevalen 2014 startade den beryktade kön redan kvällen innan då ett gäng studenter slog sig till ner för att vara de första att registreras dagen därpå. Under nattens gång växte sig kön rekordlång och totalt registrerades hela 5 137 karnevalister. Det finns TVÅ anledningar till att kön ringlar sig så pass lång. Första anledningen är, såklart, för att bli att få bli karnevalist i Lundakarnevalen. Alla köande studenter kommer få bli karnevalister oavsett var i kön de än står men det är där anledning nummer två tar över. För utöver den fantastiska möjligheten att bli karnevalist erbjuds de ca 2 000 första en eftertraktad biljett till den kommande Karneveljen. Karneveljen som går av stapeln den 17 mars är officiella startskott – en magisk show med efterföljande fest och en kväll en karnevalist inte vill missa.

Ett närmare körschema över Uppropsdagen kommer gå ut nu på fredag den 2 februari med ytterligare hålltider. Kl. 13.00 på söndag den 4/2 kommer en pressrundvandring äga rum för er chans att delta i Uppropet! och se hur det egentligen går till. Önskar du delta under pressrundvandringen eller har några övriga frågor eller fotoönskemål? Tveka inte att kontakta oss!

VAD?   Uppropet! för Lundakarnevalen 2018
NÄR?   Kl. 12.00, pressrundvandring kl. 13.00.
VAR?   AF-Borgen med omnejd
HUR?   Utrop inför upplopp till Uppropet!

Wednesday January 31st, 2018

Affischen för Lundakarnevalen är släppt!

Stortorget, Lund, 30 november

Nyfikna Lundabord och studenter hade tagit sig till Stortorget för att dricka varm choklad och vara med när Lundakarnevalen skulle ikläda sig sin rätta, imaginala skepnad. De möttes av en stor garderob, tända ljus och förväntansfulla karnevalister.

16:07 – en försening på tre minuter – fattade Imaginalkarnevalens produktchef Maja Cronert micken och kickade igång invigningen. Hon berättade bakgrundshistorien till karnevalsaffischen, om den busiga tjejen Stina. Stina beskrevs som en busig tjej, som hittar en konstig, vinklig karnevalstuba, ur vilken hon spelar fram Sture, en hittepåvarelse med fler ögon än personer i Stinas familj!

 

Därefter fick Lunds kommuns kulturchef Annika Eklund presenterade affischen genom att ge en liten teaser: “Den håller sig till psykadelisk affisch-tradition!”

Lundakonstnären Rie Hägerdal invigde därefter affischen genom att klippa ett rosa band. Därfter öppnades garderoben, som visade sig vara ett tittskåp! Alla åskådare bjöds in i Lundakarnevalens imaginala värld – där inne kunde affischen beskådas i 3D! Garderoben kommer stå kvar på Stortorget till allmän beskådan i en månads tid, som en påminnelse om att vi snart går in i karnevalsåret 2018.

Vilken betydelse har affischen för karnevalsmaskineriet?

”Affischen genomsyrar allt som skapas i Lundakarnevalen – från de 200.000 ölburkarna till hemsidan som även den har premiär den 30 november,” säger Maja Cronert, produktchef i kommittén.

  

Affischen valdes genom en tävling, som har varit öppen för allmänheten att skicka in bidrag till. Tävlingen startades i samband med att temat för Lundakarnevalen 2018 släpptes, vilket är Imaginalkarneval. I årets tävling kom fler bidrag in än någonsin, men i oktober lyckades karnevalskommittén unisont välja ett bidrag!

Kontakt
Freja Davidsson Bremborg
Karnevalsgeneral
0738 06 09 92
freja.davidsson.bremborg@lundakarnevalen.se

Sara Ramberg
Kommunikationschef
0708 43 96 78
sara.ramberg@lundakarnevalen.se

Friday December 1st, 2017

Pressinbjudan

Affischsläpp och invigning på Stortorget när Lundakarnevalen får nya kläder!

LUND Torsdagen den 30 november kl 16:04.

Snart är det slut på grafisk ambivalens! Torsdagen den 30 november kl. 16:04 är det äntligen dags för Lundakarnevalen 2018 att ikläda sig sin rätta, imaginala skepnad. Då avslöjas nämligen AFFISCHEN för Lundakarnevalen 2018 – och därigenom även Imaginalkarnevalens visuella inramning!

Thursday November 30th, 2017

Presskontakt

Har du pressrelaterade frågor, så kan du kontakta Lundakarnevalens kommunikationschef Sara Ramberg på sara.ramberg@lundakarnevalen.se